Lewis Hamilton is door de stewards gestraft voor het incident met Kimi Räikkönen in Q1. De Brit reed Räikkönen opzichtig in de weg tot grote woede van de Fin. “Waarom kunnen mensen niet gewoon aan de kant gaan?”, brieste Räikkönen. 

De stewards bestraften de actie van Hamilton met een gridpenalty van drie plekken. Dat betekent dat Max Verstappen morgen op de eerste rij naast Charles Leclerc mag plaatsnemen.

Lees ook: Hamilton: ‘Lastig positioneren op de baan’

Bottas schuift door naar plek 3. Omdat Magnussen ook een straf kreeg, blijft de schade voor Hamilton beperkt tot P4. “Ik heb de beelden nog niet teruggezien”, reageerde Hamilton eerder op het aanstaande onderzoek. “Ik deed het niet expres en het had geen invloed op de uitslag.” Het incident gebeurde in bocht 1. Räikkönen zat middenin een snelle ronde en zag hoe Hamilton voor zich in eerste instantie afremde en vervolgens uitweek naar de uitloopstrook aan de buitenkant van de baan.

“Hij had gewoon moeten afremmen en me voorbij laten gaan. Hij kan toch niet remmen en dan weer versnellen!”, reageerde Räikkönen. “Het was voor mij reden om af te remmen en de ronde af te breken. Hij heeft me dus echt wel gehinderd.”

Lees ook: Verstappen keek op tegen de kwalificatie: ‘We komen nog altijd snelheid tekort’