Zondag vindt de WTCC-seizoensafsluiter plaats in Macau. Linda van der Heide is voor Formule 1 mee met Tom Coronel en schrijft wat er achter de schermen plaats vindt.

Tom Coronel is een druk baasje. Hij is WTCC-coureur voor Roal Motorsport, maar is daarnaast vooral ondernemer. Televisies, wasmachines, koffiezetapparaten, koffiebonen, barbecues, sneeuwkettingen, stofzuigers, koelkasten, games – you name it – hij verkoopt het. Hij is als deskundige te zien in diverse televisieprogramma’s, geeft regelmatig Formule1-commentaar bij Sport1, maakt reclame voor autoverzekeraar AllSecur en heeft met boosterskins (gepersonaliseerde telefoonskins die er niet alleen leuk uitzien, maar ook beschermen) er een nieuw handeltje bij.

Daarnaast geeft hij gemiddeld zo’n vier lezingen per week, traint hij driemaal, wandelt hij met de hond, onderhoudt hij de tuin (een enorme lap grond) en probeert hij een goede vader te zijn voor zijn kinderen Carmen (7) en Rocco (3). Vriendin Paulien Zwart, zelf coureur, begrijpt het wereldje als geen ander. Klagen dat hij te weinig thuis is, zal ze niet snel doen. Maar wat extra quality time kon geen kwaad, redeneerde ze. En dus werd de reis naar Macau geboekt. In eerste instantie zou ze pas vrijdag in Macau aankomen. Maar in het geheim paste ze haar reisplannen aan.

Haar oom en tante zouden op de kinderen passen. De oudste had duidelijke instructies gekregen papa vooral niets te vertellen, zelf vertelde Zwart dat ze bij een vriendin aan het ‘kolonisten’ was en dat haar batterij leeg was. Aan alles was gedacht, mocht Coronel haar willen maar niet kunnen bereiken. Het tijdsverschil zou in haar voordeel werken: het is in Macau zeven uur later. Als Coronel wakker zou worden en niet kon bereiken, was
dat  – zo redeneerde ze – omdat ze in bed lag. Hij zou er niks achter zoeken.

Bij aankomst in Macau verschenen zijn whatsappjes in beeld. Ze zag iets over een ‘zeer geslaagd’ casino-bezoek wat Tiago Monteiro gefilmd zou hebben. Haar discipline won het van haar nieuwsgierigheid. Immers bij het openen van whatsapp ziet de zender dat de berichtjes gelezen zijn, wat de indruk zou wekken dat ze wakker zou zijn. En een belletje van Tom wilde ze koste wat kost voorkomen.

Eenmaal in het hotel was er enige verwarring. Zwart kreeg in eerste instantie geen sleutel tot Coronels kamer. Haar geluk was dat hij ‘s woensdags voor verschillende pr-activiteiten ingepland stond. Toen Coronel na een dag werken zijn hotelkamer binnen kwam en daar Paulien aantrof, was de verbazing van zijn gezicht af te lezen: missie geslaagd.