Vitantonio Liuzzi vindt het jammer dat HRT niet de kans heeft gekregen om in Australië kilometers af te leggen in de race, maar de Italiaan respecteert het besluit.

“Het is een beetje oneerlijk dat we niet mochten racen”, schrijft Liuzzi in zijn column op ESPNF1.com. “We hebben een beroep gedaan op het gezond verstand van de wedstrijdleiding om kilometers te mogen maken, maar dat mocht niet baten.”

“In de Formule 1 rijden allemaal professionele coureurs en het is geen probleem om auto’s op een ronde zetten, zelfs al zitten ze boven de 107-procentnorm, zolang iedereen er maar verstandig mee omgaat. De verschillen in budget zijn zo groot dat dit soort verschillen op de baan ook niet meer dan logisch zijn.”

“Maar regels zijn regels, dus we accepteren de beslissing van de wedstrijdleiding. We moeten er nu voor zorgen dat het niet opnieuw gebeurt”, vervolgt Liuzzi. “Gezien de rondetijden die we reden na slechts elf rondjes, kunnen we best positief zijn. We nemen het op tegen teams die duizenden kilometers hebben gereden, terwijl wij er nog geen honderd hebben afgelegd.”

Toch durft Liuzzi al naar voren te kijken. “Virgin is een realistisch doel”, aldus de Italiaan. “We mikken op de tiende plaats in het constructeurskampioenschap. Lotus had in Australië geen sterk weekend, maar laten we eerst kijken hoe het in Maleisië gaat, voordat we de lat te hoog leggen.”