Vitantonio Liuzzi had het vanmiddag niet alleen moeilijk met de verraderlijke weersomstandigheden op het circuit van Silverstone, maar ook met zijn bolide. De HRT F111 deed niet wat de Italiaan wilde.

“Het ging vandaag iets beter dan voorheen, maar eigenlijk is de auto het hele weekend al moeilijk te besturen. Gecombineerd met het slechte weer, zorgde dat ervoor dat het een moeilijke sessie voor me was”, blikt Liuzzi terug op de kwalificatie.

“Het was echt niet makkelijk”, herhaalt de coureur die zich als voorlaatste kwalificeerde. “De balans was zoek en doordat het regende konden we niet achterhalen hoe onze nieuwe onderdelen het deden.”

“De race zal waarschijnlijk ook zwaar worden, want onze rivalen doen het hier nu eenmaal beter. We wisten van tevoren echter al dat het moelijk zou worden, dus we mogen het hoofd nu niet laten hangen en moeten gewoon hard blijven werken.”

Teambaas Colin Kolles denkt er net zo over. “Het weer zat niet mee en het was een moeilijke dag. We kwamen tractie en downforce tekort en moeten voor morgen dus maar inzetten op een dubbele finish en afwachten wel resultaat er dan uit de bus rolt. Aangezien we van de laatste startrij vertrekken, zou enige regen tijdens de race zodoende welkom zijn.”