Formule 1-eigenaar Liberty Media kondigt een grote show aan, voorafgaand aan de Grand Prix van Engeland. Op woensdagavond staat de hoofdstad Londen in het teken van de Formule 1.

Engeland is de bakermat van de Formule 1 en Silverstone wordt vanuit de gehele wereld gezien als een klassieker op de Formule 1-kalender. Maar wat niet veel mensen weten is dat er ruim 40.000 Britten werkzaam zijn in de Formule 1. Om de Britten eens flink in het zonnetje te zetten en de wereld te laten zien wat de Formule 1 te bieden heeft, maakt het gehele circus een tussenstop in Londen.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Volgens commercieel directeur Sean Bratches is dit de eerste stap in de radicale veranderingen in de Formule 1. “Dit is een goed voorbeeld van de evolutie waar we het begin dit jaar over hadden. We hebben het gevoel dat we het spetterende begin van dit seizoen moeten vieren en hoe kan je dat beter doen dan samen met de fans?”

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan is ook enthousiast. “De Formule 1 is een perfecte manier om aan jonge mensen te laten zien dat techniek en scheikunde cool zijn en je daar een fantastische carrière in kan opbouwen. Daarbij brengt de Formule 1 veel verschillende groepen samen, zowel jong en oud van verschillende achtergronden.”

Vanaf het Trafalgar Square zullen er verschillende demonstraties worden gegeven, de avond wordt aangevuld met diverse live optredens en interviews met grote namen uit de autowereld. De show die rond half 5 begint, wordt vanaf 17.00 uur live uitgezonden door Formula 1 (www.f1.com/F1live) en duurt tot 20.00 uur (Nederlandse tijd).