Gérard Lopez, de teameigenaar van Lotus, vindt de continue discussie over de Pirelli-banden maar onzin: “Want de banden zijn immers voor iedereen hetzelfde.”

In gesprek met Motorsport-Total vertelt Lopez dat hij zich eraan stoort dat teams naar de Pirelli-banden wijzen als ze een slecht weekend doormaken: “Ik vind dat allemaal maar onzin. Bij Ferrari hebben ze zich er ook weken over opgewonden, maar ze hebben inmiddels toch al twee races gewonnen, terwijl Lewis Hamilton Sebastian Vettel en onze jongens ook altijd vooraan meedoen.”

“De banden zijn voor iedereen bovendien ook gewoon hetzelfde. Het enige wat dit jaar anders is, is dat je vroeger alleen de eerste vier coureurs binnen één seconde van elkaar hadden, maar er tegenwoordig tien of elf auto’s binnen een seconde van elkaar zitten. Voor de fans is dat alleen maar leuk, want de show is immers veel groter.”

De eigenaar van Lotus, dat momenteel derde staat bij de constructeurs, denkt verder dat het niet alleen door de banden komt dat de Formule 1 veranderd is: “Het verbod op de geblazen diffusor speelt ook zeker mee”, benadrukt de Luxemburger. “De banden hebben er eigenlijk alleen maar voor gezorgd dat je je als coureur geen fouten meer kunt veroorloven”, denkt Lopez zelfs.