*

Lopez: ‘Kimi Räikkönen blijft als we goed presteren’

Jan van der Burgt

Jan van der Burgt

8 mei 2013 11:30

Lopez: ‘Kimi Räikkönen blijft als we goed presteren’
Racepictures

Volgens Lotus-eigenaar Gerard Lopez heeft zijn team het aanhouden van Kimi Räikkönen voor 2014 zelf in de hand: “Hij vindt bij ons wat hij zoekt.”

Het contract van Kimi Räikkönen met Lotus loopt aan het einde van het seizoen af. Zijn goede prestaties maken van hem een belangrijke en gewilde schakel op de rijdersmarkt. Volgens Gerard Lopez leidt het echter geen twijfel dat de Fin zijn huidige team trouw zal blijven, mits het team hem in staat blijft stellen te winnen.

“Kimi is een geweldige kerel”, aldus Lopez. “Hij is ons erg dankbaar dat we hem op deze manier terug hebben gebracht in de sport. Wij zijn op onze beurt hem heel erg dankbaar voor het feit dat hij het team met zijn input naar voren brengt. Het is een perfecte wisselwerking. Ik geloof oprecht dat Kimi Räikkönen bij ons blijft als wij hem de juiste middelen blijven bieden. Hij weet ook dat hij dat bij geen enkel ander team hoeft te verwachten.”

De wereldkampioen van 2007 won tot nu toe twee races voor Lotus en staat momenteel slechts tien punten achter op kampioenschapsleider Sebastian Vettel. Gerard Lopez verwachtte op voorhand niks minder dan dit soort prestaties: “We hadden in 2012 misschien wel elf kandidaten voor een Lotus-stoelte, maar Kimi stak er voor ons met kop en schouders bovenuit.”

“Wij zijn er als team bijzonder trots op dat we iemand in ons midden hebben van het kaliber van Räikkönen. We wisten dan ook precies wat voor soort coureur we in huis haalden. Hij is wellicht niet de meest mediagenieke persoon, maar dat zochten we ook niet. We zochten een toegewijd racer en dat is hij zonder meer.”