Lotus F1-eigenaar Gérard Lopez denkt dat zijn team bij de eerste drie in het constructeurskampioenschap kan eindigen. “Dit kan een geweldig seizoen voor ons worden.”

Lotus staat momenteel al derde in het WK, mede dankzij de vier podiumplaatsen die Kimi Räikkönen en Romain Grosjean hebben behaald. Ferrari en Mercedes staan achter Lotus op de plaatsen vier en vijf. De laatste seizoenen zijn deze teams boven Lotus geëindigd maar Lopez sluit niet uit dat het dit jaar anders zal zijn: “Ik zie niet in waarom dat niet kan”, vertelt hij aan het Finse Turun Sanomat.

“We staan nu namelijk al derde, terwijl we behoorlijk wat punten hebben laten liggen. Als we alle kansen hadden gepakt die zich hadden voorgedaan, hadden we er nog veel beter voorgestaan dan nu”, stelt de teameigenaar, wiens renstal al 108 punten heeft verzameld.

Lopez laat verder optekenen dat hij verwacht dat Lotus bij kan blijven in de ontwikkelingswedloop: “We hebben al laten zien dat we de juiste keuzes maken wat het doorontwikkelen van onze bolide betreft en met grote regelmaat met nieuwe onderdelen komen, dus ik denk niet dat we terrein zullen verliezen.”

Lotus heeft dit jaar als enige team uit de topvijf nog geen race gewonnen, maar Lopez denkt dat dit wel tot de mogelijkheden behoort. “Ik denk dat we er klaar voor zijn”, zegt hij, zonder specifiek uit te spreken dat hij een zege verlangt: “Het zou geweldig zijn om een race te winnen, maar als we zo doorgaan zoals nu en onze coureurs zo goed blijven scoren, wordt het ook een geweldig seizoen voor ons.”