Volgens Gérard Lopez, de eigenaar van de renstal die als Lotus door het leven gaat, bewijst Kimi Räikkönen met zijn sterke prestaties dat het team er goed aan heeft gedaan de Fin te contracteren.

 

In gesprek met Autosport vertelt Lopez dat hij erg blij is dat Räikkönens comeback in de Formule 1 vooralsnog zo goed verloopt, maar dat dit hem niet heeft verrast: “We hadden namelijk al verwacht dat hij het goed zou doen. Kimi is namelijk niet alleen een wereldkampioen, maar ook een natuurtalent en razendsnel, en talent en snelheid verlies je niet.”

 

“Daarnaast konden we zien dat hij volledig fit en gemotiveerd was. Dat er voor aanvang van het jaar zoveel vraagtekens bij zijn comeback werden gezet, stoorde me dan ook, want ik ben er van begin af aan dus zeker van geweest dat Kimi het goed zou gaan doen. Voor ons is zijn aanstelling dan ook nooit een gok geweest”, benadrukt Lopez nog maar eens.

 

“Volgens mij heeft Kimi zelf inmiddels ook wel aangetoond dat we de juiste keuze hebben gemaakt door hem vast te leggen”, zegt de teameigenaar over het terughalen van de coureur die er twee jaar tussenuit is geweest. “Wat me verder positief stemt, is dat ik de indruk heb dat Kimi zich bij ons team perfect op zijn gemak voelt. Dat blijkt ook wel uit zijn manier waarop hij hier werkt en rondloopt.”