Volgens Lotus F1-eigenaar Gérard Lopez zit Kimi Räikkönen prima op zijn plek bij het team en is de Iceman binnen de gelederen van de renstal een ontdooide versie van hoe hij zichzelf naar buiten profileert.

 

“Voor veel mensen klinkt het misschien een soort van mysterie, gezien het imago dat hij heeft, maar Kimi loopt bij ons echt continu met een lach op zijn gezicht rond en het is duidelijk dat hij zich thuisvoelt bij ons team”, vertelt Lopez aan het Engelse Autosport.

 

“Kimi’s publieke imago komt wat ons betreft dus totaal niet overeen met hoe hij werkelijk is”, stelt Lopez. “Hij is een harde werker, geeft uitstekende feedback en heeft een geweldige teamgeest”, prijst de teameigenaar de 32-jarige Finse herintreder.

 

“Vanaf het eerste gesprek dat we met hem hebben gehouden, waarin hij aangaf een comeback te willen maken, hebben we al een goed gevoel bij hem”, vervolgt Lopez, die daarnaast ook onder de indruk is van wat Räikkönen tijdens de eerste wintertest op de baan heeft laten zien: “Na de eerste testdag, kan niemand meer zeggen dat hij niet snel meer is.”

 

Teambaas Eric Boullier denkt op zijn beurt dat de werkwijze van Lotus perfect aansluit bij Räikkönens mentaliteit: “We hebben hem niet lastiggevallen met randzaken. Kimi is namelijk een echte racer, en daar lopen er hier wel meer van rond. We spreken in dat opzicht dus allemaal dezelfde taal, en behalve race-gericht zijn we bovendien ook flexibel, dus dit is een fijne omgeving voor hem.”

 

Tot slot laat ook Räikkönens teamgenoot Romain Grosjean weten dat hij het prima kan vinden met de wereldkampioen van 2007: “Ik was van tevoren benieuwd naar hoe onze band zou worden, en kan nu zeggen dat het me positief heeft verrast. Kimi is een hele aardige kerel en heeft antwoord gegeven op alle vragen die ik had.”