Jarno Trulli verklaarde al in verschillende media, waaronder Formule1.nl, dat zijn toekomst bij Lotus zeker zou zijn. Middels een persbericht heeft het team bevestigd dat het inderdaad het contract met de Italiaan verlengd heeft.

Het contract met Trulli is met nog een seizoen verlengd, waardoor de coureur zijn derde seizoen bij Team Lotus in zal gaan. Het persbericht meldt dat Trulli een belangrijke rol speelt in de ontwikkeling van het team en het verkleinen van het gat met de gevestigde teams.

Tony Fernandes zegt dolblij te zijn dat Trulli nog een jaar aanblijft. “In de kwalificatie hier in Monza heeft hij laten zien hoe veel snelheid hij heeft en hoe hij tot het gaatje gaat om alles uit de auto te halen. Vanaf het eerste begin zorgt hij voor een niveau van professionaliteit, inzicht en pure snelheid dat ons team geholpen heeft onze ontwikkeling zowel op als naast de baan te versnellen. We zijn dan ook verheugd dat we in 2012 opnieuw kunnen profiteren van zijn ervaring en kennis.”

Ook Trulli is uiteraard in zijn nopjes. “De uitdaging die ik accepteerde om voor Lotus te gaan racen, wordt elke dag weer spannender. En ik ben heel trots dat ik kan blijven helpen om het team vooruit te helpen en ik kijk uit naar de uitdagingen die voor ons liggen.”