Lotus-eigenaar Gérard Lopez en teambaas Eric Boullier maken zich geen zorgen om het tegenvallende optreden van hun renstal in Canada. “Die race staat op zichzelf.”

Lotus heeft slechts twee punten overgehouden aan de Grand Prix van Canada, waarin Kimi Räikkönen als negende over de streep kwam en Romain Grosjean op de dertiende plek bleef steken.

Een teleurstellend resultaat dus, zeker aangezien Lotus met Räikkönen – hij staat momenteel derde in de tussenstand – voor de titel hoopt te gaan, maar Boullier maakt zich er niet druk om, zo vertelt hij aan Autosport: “De baan in Canada is nogal afwijkend en het lukte ons er niet om de banden aan de praat te krijgen, hetgeen verergerd werd door de regen en koude omstandigheden.”

“Dat we in de race anderhalve seconde te kort kwamen op Red Bull en Mercedes, is bovendien niet iets dat zomaar van de ene op de andere race gebeurt, dus er is echt iets geweest wat we in Canada fout hebben gedaan”, denkt Boullier.

De teambaas is dus niet bang dat het aan de auto lag: “Op normale circuits zouden we wel in staat moeten zijn om het maximale uit de auto te halen”, benadrukt de Fransman, die verder aangeeft dat Lotus updates aan het voorbereiden is om bij de volgende race weer verder vooraan te zitten.

Onacceptabel
Teameigenaar Gérard Lopez noemt het in gesprek met het Finse Turun Sanomat ‘onacceptabel’ dat Lotus – dat in Monaco ook maar één punt scoorde – twee races op rij niet goed heeft gepresteerd. “We kunnen het ons niet veroorloven in Silverstone voor de derde keer op rij slecht voor de dag te komen”, waarschuwt hij.

Dat het in Monaco – waar Räikkönen van de vijfde naar de tiende plek terugviel door een aanrijding met McLaren-coureur Sergio Pérez – en Canada niet goed ging, kan Lopez wel begrijpen, maar hij verwacht beterschap: “Dit soort weekends zijn uiteraard niet bevorderlijk voor onze kansen in de beide kampioenschappen, dus ik wil dat het team in Silverstone gewoon weer vooraan meedoet.”

Allison
Lopez beklemtoont verder nog dat de recente teleurstellingen niet toe te schrijven zijn aan het vertrek van James Allison, de technisch directeur die begin mei zijn biezen pakte. “Zijn vertrek heeft geen rol gespeeld. James is een goede man, maar geen God.”