Volgens Alan Permane van Lotus is de aan zijn team verbonden jongeling Esteban Ocon ‘een toekomstige ster’. Ocon heeft tijdens tests voor Lotus grote indruk gemaakt op Permane.

De al sinds de jaren tachtig in de Formule 1 actieve Permane – die voor hij de functie van trackside operations director bij Lotus op zich nam ook al voor Benetton en Renault werkzaam was, de vorige incarnaties van het team uit Enstone – vertelt in gesprek met Autosport dat de achttienjarige Ocon grote indruk op hem heeft gemaakt tijdens de testdagen en vrije training die de Europees Kampioen Formule 3 van 2014 voor de formatie heeft afgewerkt.

“Het was een genot om met Esteban te werken. Het staat buiten kijf dat hij erg snel is, maar Esteban geeft daarnaast ook geweldige feedback”, zo stipt Permane een in zijn ogen zeer belangrijk pluspunt aan dat tijdens Ocons testwerkzaamheden voor het team naar voren is gekomen.

“Esteban is iemand die compleet open en zonder vooroordelen in een auto stapt. Het fijne daarvan is dat hij je dus gewoon vertelt wat de auto doet, in plaats van dat hij terugkomt met de mededeling dat de banden te warm worden of de diffusor lastig doet.”

Gecombineerd met Ocons natuurlijke snelheid betekent dit volgens Permane dat het er ‘goed uitziet voor de toekomst’ voor de Fransman, temeer omdat hij snel leert: “Tijdens de training die hij voor ons reed, zat hij voor het eerst in een 2014-bolide en was hij op een onbekende baan onderweg. Hij moest ook nog wennen aan de bediening en had dus veel te leren, maar doorstond de vuurproef zonder problemen en had alles snel onder de knie.”

“Esteban werkte daarnaast een programma af dat identiek was aan dat van Pastor Maldonado en was slechts drie tienden trager. Dat was zeer, zeer goed om te zien. Ik ben er dan ook van overtuigd dat Esteban een toekomstige ster is”, aldus Permane.