Autosportbond FIA heeft een hernieuwde versie van de lijst met inschrijvingen voor het seizoen 2015 vrijgegeven. Op de lijst staat een aantal opmerkelijke zaken, waaronder een kanttekening bij de inschrijving van Lotus.

Bij het team uit Enstone staat opgemerkt dat hun inschrijving ‘subject to confirmation’ (‘moet nog bevestigd worden’, oftewel ‘onder voorbehoud’) is. Wat dat betekent voor Lotus is niet zeker. Het team maakte in 2014 een dramatisch jaar door, verloor vier plekken in het constructeurskampioenschap, en daarmee ook een hoop geld.

The Times slaat dan ook direct de alarmklok over de financiële toekomst van de renstal. De onder voorbehoudstelling zou echter ook simpelweg kunnen duiden op een aanstaande naamswijziging van de renstal, die volgend jaar met de komst van Mercedesmotoren het tij hoopt te keren.

Manor F1, Caterham en Hamilton

Wat verder opvalt is dat de noodlijdende teams van Caterham en Manor F1 (het voormalige Marussia) nog altijd op de inschrijflijst staan. Dat terwijl Manor officieel al failliet is, en zelfs zijn inboedel geveild zag worden. Caterham lijkt ondertussen nog altijd op zoek naar een koper, terwijl de eerder bij kerst getrokken deadline inmiddels verstreken is.

Uit de deelnemerslijst valt tot slot op te maken dat Lewis Hamilton volgend jaar opnieuw met het startnummer 44 zal rijden – en niet met nummer 1, zoals dat gebruikelijk is voor regerend wereldkampioenen. Omdat ex-wereldkampioen Sebastian Vettel komend jaar aan de start verschijnt met zijn persoonlijke startnummer 5, zal het nummer 1 in 2015 voor het eerst sinds 1994 niet op de baan zijn te bewonderen.