Hoewel Lotus-eigenaar Gérard Lopez afgelopen week nog verklaarde dat de deal met Quantum Motorsports van tafel is, zijn het team en de investeringsmaatschappij toch weer met elkaar in gesprek.

Quantum Motorsports en Lotus zijn al sinds medio 2013 met elkaar in onderhandeling over een overeenkomst die Quantum Motorsports – in ruil voor een forse kapitaalinjectie – een belang van zo’n 35 procent in het team moet geven.

De langlopende gesprekken zijn echter (herhaaldelijk) stukgelopen omdat het beloofde geld maar niet bij Lotus arriveerde, met als gevolg dat teameigenaar Gérard Lopez afgelopen donderdag tegenover Auto, Motor und Sport verklaarde dat de deal van de baan is.

In gesprek met Autosport heeft Mansoor Ijaz, de man achter Quantum Motorsports, nu echter aangegeven dat er aan een nieuw voorstel wordt gewerkt, hetgeen tegenover dezelfde publicatie is bevestigd door Lotus-aandeelhouder Andrew Ruhan.

“We hebben het oorspronkelijke plan inderdaad rond de Kerst laten varen, maar sindsdien hebben we met hulp van enkele experts een nieuw voorstel geformuleerd, waarover we nu opnieuw in gesprek zijn”, vertelt Ijaz.

Ruhan, die slechts twee procent van het Lotus-team bezit, maar een goede vriend van Lopez is en door een recente reorganisatie meer bestuurlijke invloed heeft gekregen, beaamt dat de renstal en investeringsgroep (weer) met elkaar om de tafel zitten. “En we geloven nog altijd dat we tot een overeenkomst kunnen komen”, zo voegt hij daar aan toe.