Lotus maakte al in juli bekend van motorleverancier Renault naar Mercedes te switchen, maar de deal is nog steeds niet rond. Volgens kopstuk Federico Gastaldi is de overeenkomst echter niet in gevaar.

In gesprek met Autosport geeft de adjunct-teambaas van de formatie uit Enstone te verstaan dat het oponthoud vooral te maken heeft met het ‘afwikkelen van papierwerk met Renault’, de huidige motorleverancier van het team.

“We moeten onze overeenkomst met Renault respecteren zolang deze nog loopt. Zodra Renault klaar is om qua papierwerk alles af te handelen, kunnen wij daar ook gelijk aan”, legt Gastaldi uit, verwijzend naar het akkoord dat aanvankelijk doorliep na 2014.

Gastaldi benadrukt dat Lotus hoopt zodra alles met Renault geregeld is, zo snel mogelijk officieel in zee te gaan met haar nieuwe partner Mercedes. “Door de situatie met Renault zijn we daar nog niet aan toe gekomen, maar we werken eraan.”

Gevraagd of hij bang is dat de deal met Mercedes te elfder ure uiteenvalt, antwoordt Gastaldi van niet. “Er bestaan bij ons geen twijfels over de situatie met Mercedes, maar de realiteit is simpelweg dat er eerst nog wel wat puntjes op de ‘i’ gezet moeten worden.”