Ondanks dat de testdag van Lotus op donderdag vroegtijdig eindigde door de crash van coureur Heikki Kovalainen, is het debuterende team tevreden.Na de presentatie van de Lotus T127 op 12 februari, begon de Maleisische renstal woensdag aan zijn eerste testprogramma. Op de eerste dag legde test- en reservecoureur Fairuz Fauzy zonder problemen 76 ronden af.

Donderdag was het de beurt aan Kovalainen. Zijn testsessie kwam echter na dertig ronden tot een vroegtijdig einde, toen hij rechtdoor schoot in de naamloze derde bocht van het circuit van Jerez en in de bandenstapels eindigde.

Met een kapotte voorvleugel was de test meteen afgelopen, aangezien Lotus geen reservevleugel voorhanden had. Toch kijkt technisch directeur Mike Gascoyne terug op een redelijk positieve dag.

“Tot aan de botsing deed de auto het erg goed. We zaten bovenop wat betrouwbaarheidskwesties van de dag ervoor en we hebben, ondanks de beperkte ronden, weinig tijd verloren.”

Kovalainen gaf na de crash toe dat hij een fout had gemaakt. Zijn eerste indruk van de T127 was echter goed, zo gaf hij aan. “Hij voelt goed op alle fundamentele punten. Ik ben teleurgesteld dat de dag zo heeft moeten eindigen, maar de samenwerking met het team verloopt prima en ik kijk ernaar uit om weer in de auto te stappen”, aldus de Fin.

Kovalainen komt ook op vrijdag in actie op het circuit van Jerez.

LP