Lotus wil Kimi Räikkönen graag aan boord houden. De teamleiding gaat komende week praten met zijn management over verlenging van zijn aflopende contract.

Räikkönen wordt veel genoemd als mogelijke opvolger van Mark Webber bij Red Bull. Hoewel Lotus minder budget heeft minder succes heeft geboekt de afgelopen jaar, zijn er volgens eigenaar Gerard Lopez andere factoren die het voor Räikkönen interessant maken om te blijven.

“Wij kennen hem goed en weten dat hij het naar zijn zin heeft”, aldus Lopez tegen Autosport. “Nu moeten wij laten zien dat we hem het pakket kunnen bieden dat hij nodig heeft en dan denk ik dat hij blijft. Onze manier van werken spreekt hem aan.” 

“We leggen hem geen beperkingen op”, vervolgt Lopez. “Bij andere teams had hij minder plezier in zijn werk. Voor hem als persoon is Lotus het juiste team. Nu moet hij beslissen of het ook de juiste plaats is voor hem als coureur.” 

Belangrijke schakel
Mocht Räikkönen vertrekken zou dat volgens Eric Boullier een aderlating zijn voor het team. “Natuurlijk zou dat een groot verlies zijn”, zegt hij tegen Formule 1. “Kimi is snel en goed. Hij is een belangrijke schakel in ons team. We gaan er dus alles aan doen om hem te behouden.” 

Zelf zegt Räikkönen geen haast te hebben met het tekenen van een nieuw contract. “Er zal een moment komen dat ik de knoop doorhak”, zei hij in de persconferentie na de Grand Prix van Duitsland. “Tot die tijd, valt er niets te melden.” 

“Als er al iets was besloten, had ik het wel gemeld”, vervolgt hij. “Al was het maar om een einde te maken aan alle geruchten en onzin. Maar er staat geen druk op. Natuurlijk probeer ik de juiste keuze te maken. Er speelt veel mee, zoals de nieuwe reglementen, dus het kan goed of slecht uitpakken. Ongeacht de uitkomst, zal ik er echter mee kunnen leven.”