Caterham heeft Alexander Rossi en Ma Qing Hua aangesteld als reservecoureurs. Beiden zullen naar alle races meereizen en een aantal vrijdagtrainingen mogen rijden.

Rossi maakte vorig jaar ook al deel uit van de renstal en kwam in Spanje voor het eerst in actie tijdens een Grand Prix-weekend in de eerste vrije trainingen. Dit jaar zal hij vaker de kans krijgen om op vrijdag te rijden.

Ma reed vorig jaar vier sessies voor HRT. Bij Caterham zal hij in ieder geval voor eigen publiek in China achter het stuur van de CT03 mogen kruipen. De Chinees werkt verder het volledige seizoen in de GP2 Series af voor Caterham Racing.

“We zijn erg blij Ma Qing Hua in ons team te begroeten en verder te gaan met Alexander Rossi”, zegt teambaas Cyril Abiteboul. “We kijken ernaar uit ze te helpen hun talenten te ontwikkelen. Een van de grootste verschillen tussen de opstapklasses en Formule 1 is het aantal mensen waarmee ze samen moeten werken. We gaan er alles aan doen om ze alvast aan die omgeving te laten wennen.”

Rossi noemt zijn uitgebreide programma een stap dichterbij zijn doel om Formule 1-coureur te worden. “Het is het derde seizoen dat ik betrokken ben bij Caterham en in die tijd hebben we een goede band opgebouwd”, aldus de Amerikaan. “Mijn doel is om  in de vrijdagtrainingen zo veel mogelijk te leren.”

Ma is opgelucht zijn loopbaan te kunnen voortzetten na de ondergang van HRT. Bij Caterham kan hij niet alleen proeven aan de Formule 1, maar ook meer race-ervaring opdoen in de GP2. “Ik hoop een steentje te kunnen bijdragen”, zegt de Chinees, die veel steun uit eigen land verwacht. “Ik weet zeker dat ze mijn races in de GP2 en activiteiten in de F1 gaan volgen. China kan trots zijn dat het een coureur heeft die betrokken is bij autosport op het hoogste niveau.”