Ma Qing Hua keert in Abu Dhabi even terug achter het stuur van de HRT. Tijdens de openingstraining neemt hij plaats in de auto van Narain Karthikeyan.

Ma zegt verheugd te zijn opnieuw in actie te mogen komen tijdens een Grand Prix-weekend. “Na mijn eerdere optredens in Monza en Singapore ben ik hard blijven werken om zowel fysiek als mentaal klaar te zijn voor dit soort kansen”, verklaart de Chinees.

Niet alleen bracht Ma veel tijd door in de simulator en de fitnessruimte, ook was hij vaak op de kartbaan te vinden. “Dat is een van de beste manieren om te trainen en in vorm te blijven”, stelt Ma. “Maar het allerbeste is natuurlijk om in een Formule 1-auto te zitten, dus ben ik blij met elke kilometer die ik mag rijden.”

Het optreden van Ma betekent dat Karthikeyan een sessie minder heeft om het Yas Marina Circuit te leren kennen. “Ik heb daar nog nooit gereden, dus ik hoop dat ik het snel onder de knie heb”, verklaart de Indiër. “Het circuit ziet er in ieder geval fantastisch uit. En er zijn altijd veel Indiase fans. Dat helpt altijd.”

Pedro de la Rosa is beter vertrouwd met het circuit in Abu Dhabi. Als testrijder voor Pirelli legde hij er talloze ronden af. “Het baanoppervlak is zo glad als een biljartlaken, waardoor je agressief kunt zijn met de rijhoogte”, licht de Spanjaard een tipje van de sluier. “Het wordt opnieuw een uitdaging voor de remmen. Het is dus zaak dat we de problemen van de afgelopen races oplossen en de race tot een goed einde brengen.”