Het wordt dringen voor de laatste zitjes bij Marussia en Caterham. De Spaanse krant AS meldt dat de Chinees Ma Qing Hua in gesprek is met beide teams voor een racezitje voor komend seizoen.

Na het ten onder gaan van HRT is ook de 24-jarige Chinees op zoek naar een nieuw zitje voor volgend seizoen. Ma zou nu in gesprek zijn met Caterham en Marussia om de eerste Chinese coureur te zijn die deelneemt aan een Grand Prix. Dat HRT niet meer aan de start staat komend jaar was eigenlijk al bekend. Het team had zich niet ingeschreven op de F1-deelnemerslijst van volgend jaar.

Gisteren bevestigde de technisch directeur van HRT, Toni Cuquerella dat het tijdperk-HRT na drie jaar ten einde is. Het nieuws dat ook Ma op zoek is naar een nieuw team, maakt duidelijk dat de gesprekken tussen de Spaanse renstal en China Sport Management voor een laatste reddingspoging mislukt zijn.

Ma maakte sinds april deel uit van het drivers development team van HRT en reed vier vrijdagtrainingen voor het team. Hij reed daarnaast de –vervroegde- rookietest in Silverstone in juli. Hij was daar een halve seconde sneller dan de snelste tijd van racecoureur Karthikeyan tijdens de race.