*

Magnussen: ‘Grosjean is een ideale teamgenoot voor me’

Daan de Geus

Daan de Geus

6 juli 2017 08:26

Magnussen: ‘Grosjean is een ideale teamgenoot voor me’
Sutton Images

Romain Grosjean is alles wat Kevin Magnussen zoekt en nodig heeft in een teamgenoot. Dat zegt de Deen over de Fransman met wie hij samen bij Haas rijdt.

Magnussen, die eerder bij McLaren Jenson Button als teamgenoot had en daarna bij Renault naast Jolyon Palmer reed, vertelt dat in gesprek met Autosport.

“Romain heeft alles wat ik nodig heb van een teamgenoot. Hij heeft pure snelheid, maar beschikt ook over veel ervaring”, zegt Magnussen, die Grosjean daarom als goed vergelijkingsmateriaal ziet, maar ook iemand van wie hij het nodige kan leren.

“Hij is dus een hele goede teamgenoot voor me. Als Romain zijn dag heeft, is hij misschien zelfs sneller dan Button was, al was Button ook altijd heel constant”, maakt Magnussen de vergelijking tussen Grosjean – die nog geen race won, maar wel tien podiumplekken pakte – en de kampioen van 2009.

Magnussen heeft in drie van de eerste acht races punten gescoord.

Dat hij nu in Grosjean wederom een teamgenoot heeft die er goed op staat binnen de sport, zoals Magnussen stelt, ziet de Deen als positief. “Want uiteindelijk is je teamgenoot de enige om jezelf mee te vergelijken en de enige tegen wie je direct strijdt om jezelf te bewijzen.”

“Het is dus veel beter een bewezen waarde als teamgenoot te hebben die een goede reputatie heeft en als snel te boek staat, daarom is het goed hier met Romain te racen.”

Na hun eerste acht races samen, staat Magnussen één plekje boven en één puntje voor Grosjean in de tussenstand, met een dertiende plek bij de coureurs en elf punten. In het kwalificatieduel staat het vier tegen vier.

Grosjean worstelt dit jaar met de remmen van zijn Haas-bolide, iets waar Magnussen beter mee omgaat. Grosjean heeft aangegeven in te zien dat hij hier beter omheen moet rijden.

Lees meer over

Grosjean Haas Magnussen