*

Magnussen krijgt grotere rol bij McLaren

Eelco den Boer

Eelco den Boer

7 jaar geleden

Magnussen krijgt grotere rol bij McLaren
Formule1

McLaren breidt de rol van Kevin Magnussen binnen het Young Driver Programma van het team uit. De 19-jarige Deen zal onder meer tijdens de rookietest in actie komen.

 

Magnussen gaat ook Gary Paffett en Oliver Turvey helpen bij het simulatorwerk. In eerste instantie moet hij vertrouwd raken met de nieuwe omgeving, maar daarna wordt van hem verwacht dat hij een bijdrage zal leveren aan de ontwikkeling van de auto. Aan het eind van het seizoen krijgt Magnussen de kans om de echte MP4-27 te besturen tijdens de jaarljkse Young Driver-test.

 

De zoon van voormalig McLaren-coureur Jan Magnussen trad in 2010 toe tot het juniorprogramma van McLaren. Vorig jaar werd hij vice-kampioen in het Brits Formule 3-kampioenschap met acht polepositions en zeven overwinningen. In 2012 combineert hij zijn rol bij McLaren met een volledig seizoen in de World Series by Renault.

 

“Dit is een belangrijke stap in mijn carrière”, zegt Magnussen. “In de Formule 1 spelen druk en data een grote rol. Om te slagen is het essentieel om je de technische kant meester te maken. Dit is een geweldige kans. Ik ben blij met het vertrouwen dat McLaren in me heeft getoond.”

 

McLaren-teambaas Martin Whitmarsh vult aan: “We zijn zeer tevreden met de progressie die Kevin heeft getoond. Hij heeft veel talent en een uitstekende werkhouding. De tijd was rijp voor de volgende stap in zijn ontwikkeling. We willen hem graag ervaring laten opdoen zodat hij het maximale uit zijn carrière kan halen.”

Lees meer over

Magnussen Mclaren