De door McLaren aan de kant geschoven Kevin Magnussen gaat voor het WEC-team van Porsche testen, maar dat betekent nog niet dat hij de hoop op een Formule 1-comeback opgeeft.

Magnussen gaat in november op het Circuit de Catalunya-Barcelona de LMP1-bolide testen van Porsche, dat afgelopen juni de 24 Uur van Le Mans won en momenteel het klassement aanvoert in het World Endurance Championship. De Deen is echter niet de enige die op uitnodiging van de Duitse sportautofabrikant mag testen: ook Mitch Evans en Oliver Turvey gaan op het Spaanse circuit aan de slag in de Porsche 919 Hybrid.

Voor Magnussen, die in 2014 voor McLaren racete en dit jaar tot voor kort als testrijder voor dat team werkte, betekent de Porsche-test echter nog niet dat hij niet langer op een Formule 1-zitje aast. “Er zijn niet veel opties meer in de Formule 1 voor volgend jaar, maar we werken er nog wel aan. De Formule 1 is immers altijd mijn droom geweest. Dat laat je niet zomaar los”, vertelt de Deen aan het Deense TV2.

Wel erkent Magnussen dat de tijd ongetwijfeld zal komen waarop hij ‘de mogelijkheden tegen elkaar af moet wegen’ en moet bepalen wat het beste is. “Dat betekent dat er moeilijke beslissingen genomen moeten worden, maar gelukkig hoef ik dat nu nog niet te doen.” Mocht hij overstappen naar de endurance racerij, dan volgt Magnussen ook wat dat betreft in de voetsporen van zijn vader Jan, die na 24 Grands Prix over vier jaar deze stap zette.

Wat het WEC betreft heeft Magnussen, die veel zin heeft in de test, echter geen garanties gekregen van Porsche. “Ze hebben me de test aangeboden omdat ze de best mogelijke coureur willen hebben om volgend jaar in hun derde auto de 24 Uur van Le Mans te rijden. Ze kijken dus naar meerdere rijders. Het is aan mij om ze te overtuigen. Zoals altijd als er meerdere coureurs tegelijk worden getest, is dit in essentie een shoot-out.”

Magnussen moet het wat dat betreft opnemen tegen coureurs die meer ervaring hebben met het rijden in prototypes. Mitch Evans rijdt sinds 2013 in de GP2, maar denkt al een tijdje over een overstap naar het WEC en reed eerder dit jaar daarom de 24 Uur van Le Mans en enkele WEC-races in de LMP2-klasse. Turvey, in tegenstelling tot Magnussen nog altijd testrijder bij McLaren, doet op zijn beurt al jaren mee aan allerhande WEC- en GT-races.