*

Magnussen na zes jaar zonder zege: ‘Ik ben hier om wereldkampioen te worden’

Laurens Stade

Laurens Stade

17 september 2019 10:00

Magnussen na zes jaar zonder zege: ‘Ik ben hier om wereldkampioen te worden’

Haas-coureur Kevin Magnussen baalt ervan dat hij in zijn zes jaar in de Formule 1 nog nooit heeft gewonnen. De Deen betreurt het dat de auto’s het verschil maken, en dat het niet aan de coureurs is om te bepalen bij welk team ze terechtkomen. Daarnaast zou hij Nico Hülkenberg verwelkomen als teamgenoot.

Magnussen debuteerde in 2014 in de Formule 1, maar hij heeft sindsdien nog nooit een Formule 1-race gewonnen. Hij moest in 2015 plaatsmaken bij McLaren voor Fernando Alonso, maar verving de Spanjaard wel voor de race in Australië nadat Alonso tijdens de testdagen in Barcelona was gecrasht. Magnussen keerde in 2016 terug in de Formule 1 bij Renault. ”Ik heb me niet opgewerkt tot de Formule 1, om gewoon in de Formule 1 te rijden”, zegt Magnussen tegen Auto Motor und Sport. ”Mijn droom was GP-overwinningen pakken en het wereldkampioenschap. We weten allemaal dat dit momenteel alleen mogelijk is in drie auto’s”, verwijst hij naar Mercedes, Ferrari en Red Bull.

De Deen, die bij zijn McLaren-debuut in 2014 meteen zijn beste Formule 1-resultaat behaalde met de tweede plaats in Australië, vindt het jammer dat de auto’s het verschil maken. ”Eigenlijk zouden de coureurs het grootste verschil moeten maken. Alle andere factoren zijn belangrijker dan wij. De twintig coureurs liggen misschien een paar tienden uit elkaar, maar geen twee seconden. Dat is de auto”, aldus Magnussen.

De Haas-coureur vindt het teleurstellend dat hij al een lange tijd niet mee kan doen om de overwinningen. ”Het doet het racehart niet goed om te weten dat je niet voor de overwinning kan strijden. Je kan alleen je dromen laten leven door te dromen dat je op het juiste moment op de juiste plek zit”, zegt Magnussen.

Foto: Motorsport Images

‘Hülkenberg is welkom’
Volgens de 26-jarige Deen hebben de coureurs het echter niet meer in handen waar ze terechtkomen. Hij geeft als voorbeeld Valtteri Bottas, die na het vertrek van wereldkampioen Nico Rosberg in 2016 zijn stoeltje mocht overnemen. ”Valtteri kreeg alleen zijn plek bij Mercedes omdat Rosberg op het laatste moment ontslag nam. Hij verdient die plaats, maar hij had wel dit toeval nodig. Anders had hij misschien nooit een Grand Prix gewonnen. Zijn verhaal laat zien dat je carrière afhankelijk is van invloeden die je niet kunt beheersen of beïnvloeden door je prestaties”, aldus Magnussen.

Daarom zou Magnussen Nico Hülkenberg verwelkomen als teamgenoot. ”Nico is ervaren, snel en hij geniet veel respect in deze wereld. In mijn positie moet je je de best mogelijke teamgenoot wensen. Dat is de enige manier om aandacht te trekken”, aldus de Haas-coureur die een contract heeft tot 2020 bij Haas. Hülkenberg heeft zijn zitje bij Renault verloren aan Esteban Ocon, en zit nog zonder contract voor 2020. De 32-jarige Duitser wordt wel in verband gebracht met een overstap naar het Haas F1-team, waar hij Romain Grosjean zou vervangen. Teambaas Günther Steiner heeft aangegeven dat de Amerikaanse renstal vóór de Grand Prix van Singapore de tweede coureur voor 2020 bekend wil maken.

Lees ook: Ricciardo hoopt dat Hülkenberg een zitje vindt voor 2020: ‘Technische gelijkenissen met Verstappen’

Lees meer over

Haas Magnussen

Gerelateerd