*

Magnussen: ‘Sta in contact met meerdere teams’

Daan de Geus

Daan de Geus

30 augustus 2015 09:25

Magnussen: ‘Sta in contact met meerdere teams’
Racepictures

McLaren-testcoureur Kevin Magnussen staat te trappelen om in 2016 weer te racen, en het liefst in Formule 1. De Deen verklapt daarbij aan F1i.net dat hij contact heeft met meerdere teams.

Magnussen verklaarde eerder al dat hij enorm graag weer wil racen. In nog een jaar aan de zijlijn heeft de coureur die afgelopen winter een stapje terug moest doen van een racezitje naar een testrol, geen zin. Om die reden sluit Magnussen een overstap naar een andere raceklasse niet uit, maar ook in de Formule 1 heeft hij opties, zo vertelt Magnussen aan F1i.net.

“Het is geen geheim dat andere teams contact met me hebben gezocht”, vertelt Magnussen. “Praten kan natuurlijk ook altijd”, weet de coureur die er verder niet te veel over wil zeggen, omdat het in zijn ogen wel gevoelig ligt. “Het gaat niet om veel teams, want zoveel zitjes zijn er ook niet meer beschikbaar, maar het zijn wel interessante renstallen”, verklapt hij nog wel.

Magnussen – die dit jaar in Australië de geblesseerde Fernando Alonso verving, maar niet aan de start verscheen omdat zijn auto stuk ging tijdens zijn rondje naar de grid – is natuurlijk ook nog een optie voor Mclaren. Dat team gaat in 2016 sowieso verder met Alonso, maar de toekomst van Jenson Button is ongewis. Behalve Button en Magnussen wordt ook GP2-coureur Stoffel Vandoorne echter genoemd als optie voor het team uit Woking.

Als racecoureur terugkeren bij McLaren geniet Magnussens voorkeur, maar als het daar niet van komt, zal McLaren hem ‘helpen mijn loopbaan elders te vervolgen’ verklaart Magnussen. Wat zijn McLaren-toekomst betreft, ligt de bal echter bij het team, zo benadrukt de 22-jarige: “Ik heb een contract met ze. Voor ik zelf iets kan doen, moeten zij dus bepalen wat ze willen”, aldus de coureur die zich positief voelt over zijn toekomst, ongeacht waar deze ligt.

Lees meer over

Magnussen Mclaren