*

Maldonado: ‘Ben kritiek gewend’

Daan de Geus

Daan de Geus

13 augustus 2015 09:28

Maldonado: ‘Ben kritiek gewend’
Racepictures

Pastor Maldonado krijgt stelselmatig kritiek te verduren, maar de Lotus-coureur is dat naar eigen zeggen inmiddels wel gewend. “Het hoort bij mijn beroep en mijn leven.”

“Ik stoor me er totaal niet aan”, zegt Maldonado in gesprek met Autosport over de kritiek die hem regelmatig ten deel is gevallen omdat hij bij de nodige incidenten betrokken is geweest en ook zelf een aantal fouten heeft gemaakt sinds hij in 2011 in de Formule 1 debuteerde.

Maldonado, die tijdens de laatste race voor de zomerstop bijvoorbeeld nog een hattrick aan straffen scoorde – voor te hard rijden onder de safety car, te snel rijden in de pits én botsen met Sergio Pérez – ziet de kritiek als iets dat er gewoon bij hoort, zo vertelt hij.

“Ik heb altijd hevige kritiek te verduren gehad van een aantal mensen, maar dat hoort bij mijn beroep en mijn leven. Formule 1-coureur zijn is een zeer intensieve job, maar ik probeer altijd gewoon mijn uiterste best te doen voor de mensen waarmee ik werk”, legt de Venezolaan uit.

“Ik zou het natuurlijk prettiger vinden als mensen leuke dingen over me zeggen, maar de negatieve opmerkingen raken me niet. In zekere zin motiveert het me misschien zelfs wel”, zegt de coureur van wie Lotus veel verwacht voor de tweede seizoenshelft, maar die er zelf ook op rekent beter te scoren.

Na tien races staat Maldonado op twaalf punten. Dat zijn er tien meer dan hij er vorig jaar scoorde, maar elf minder dan teamgenoot Romain Grosjean er heeft. Volgens Lotus gaat het vaak mis bij Maldonado door kleine foutjes – die hij maakt omdat hij te veel wil – maar is hij fijn om mee te werken.

Lees meer over

Lotus Maldonado