Pastor Maldonado is gediskwalificeerd na de kwalificatie omdat er niet voldoende brandstof in de auto zat om het verplichte monster af te kunnen geven. De Lotus-coureur moet derhalve achteraan starten.

Maldonado kreeg tijdens Q2 de opdracht om zijn auto aan de kant te zetten. Volgens Lotus zou de fout bij Renault liggen dat er onvoldoende brandstof in de auto is gedaan. Hij sloot de sessie af als vijftiende omdat Adrian Sutil geen tijd noteerde, nadat hij in Q1 in de grindbak was beland. 

Ondanks de diskwalificatie hoeft Maldonado niet helemaal als laatste van start te gaan. Hij mag nog voor de Caterhams plaatsnemen. Die voldeden niet aan de 107-procentnorm en moesten dus dispensatie vragen aan de wedstrijdleiding om te mogen starten. Die kregen ze wel. 

Esteban Gutiérrez mag ondanks zijn gridstraf van tien plaatsen vanwege de ‘unsafe release’ in Oostenrijk nog voor het drietal starten, ook al bleef hij op de veertiende plaats, en in de vangrail, steken. Max Chilton wordt vanwege een versnellingsbakwissel teruggezet van de dertiende naar de zeventiende plaats. 

De startvolgorde is nu als volgt:

1. Nico Rosberg (Mercedes)
2. Sebastian Vettel (Red Bull)
3. Jenson Button (McLaren)
4. Nico Hülkenberg (Force India)
5. Kevin Magnussen (McLaren)
6. Lewis Hamilton (Mercedes)
7. Sergio Pérez (Force India)
8. Daniel Ricciardo (Red Bull)
9. Daniil Kvyat (Toro Rosso)
10. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso)
11. Romain Grosjean (Lotus)
12. Jules Bianchi (Marussia)
13. Adrian Sutil (Sauber)
14. Valtteri Bottas (Williams)
15. Felipe Massa (Williams)
16. Fernando Alonso (Ferrari)
17. Max Chilton (Marussia)
18. Kimi Räikkönen (Ferrari)
19. Esteban Gutiérrez (Sauber)
20. Pastor Maldonado (Lotus)
21. Marcus Ericsson (Caterham)
22. Kamui Kobayashi (Caterham)