Pastor Maldonado heeft een gridstraf van tien plaatsen gekregen. De Williams-coureur ontving zijn derde reprimande van het jaar.

De Venezolaan liet zijn auto na de tweede sessie niet wegen en daarvoor krijgt hij een reprimande. Daarvan heeft hij er al twee op zak en na drie reprimandes komt de FIA met een straf. Maldonado heeft nog niet gereageerd op de straf, maar was na afloop  te spreken over zijn kwalificatie.

“Ik ben hier wel blij mee”, aldus de Williams-coureur over zijn, toen nog, zesde plaats. “Ik haalde vanwege verkeer maar nipt de tweede kwalificatie. De auto voelde goed aan: hij was constant en snel en op die manier konden we flink pushen in de laatste sessie. We tonen vormbehoud dus we kunnen een goede race rijden.”

Bruno Senna noteerde in de eerste kwalificatie de tweede tijd. Vervolgens kon hij dat kunststukje niet herhalen en moest hij na de tweede sessie uitstappen. De Braziliaan start morgen als twaalfde. “We verwachtten de laatste sessie te halen maar toen het steeds warmer werd ging het minder goed”, zegt de Braziliaan. “We waren zelfs langzamer dan vanochtend. Voor het begin van de kwalificatie hadden we wat dingen aan de auto aangepast omdat we verwachtten dat het minder warm zou zijn. Dat was niet het geval. De twaalfde startplaats is geen slechte uitgangspositie dus punten moeten mogelijk zijn.”