Sabine Kehm, de manager van Michael Schumacher heeft bevestigd dat er pogingen worden gedaan om de oud-coureur uit zijn coma te halen. Gisteren werd dit nog ontkend door Kehm.

De doktoren van het ziekenhuis van Grenoble zijn gisteren begonnen om Schumacher langzaamaan wakker te maken, iets wat volgens Kehm nog een hele tijd kan duren. “Michaels verdoving is naar beneden bijgesteld, zodat het ontwakingsproces kan beginnen”, bevestigt Kehm tijdens een persconferentie. Schumachers manager ontkende gisteren dit bericht, nadat de Franse sportkrant L’Equipe met het nieuws naar buiten kwam.

“Het was eigenlijk de bedoeling om deze informatie pas vrij te geven in een later stadium van dit proces, uit bescherming voor de privacy van Michaels familie. Dit hebben we ook aangegeven bij geïnteresseerde media die we eerder op de hoogte hebben gesteld van dit nieuws. Daarom vraag ik nogmaals de familie met rust te laten en het beroepsgeheim van de artsen te respecteren,” verklaart Kehm.

Schumacher ligt inmiddels meer dan een maand in coma. Volgens een neurologisch expert, gisteren aan het woord in L’Equipe, zijn de behandelende artsen precies op tijd om Schumacher te ontwaken. Volgens de expert kan deze procedure namelijk alleen uitgevoerd worden bij patiënten die niet langer dan vier weken in coma liggen.