Rio Haryanto heeft het budget voor de rest van het seizoen 2016 bijeen gekregen. De Indonesiër had een contract tot en met Hongarije, maar kan nu het seizoen gewoon afmaken bij Manor. Dat voorspelt zijn manager.

De Indonesische staatsoliemaatschappij Pertamina staat garant voor het budget dat Haryanto moest meebrengen om bij Manor te kunnen instappen, maar sinds de olieprijzen een duikvlucht hebben gemaakt is men er in Haryanto’s thuisland niet meer zo happig op om miljoenen te blijven overmaken naar het kleine Britse Formule 1-team.

Het leek er een tijd op dat Haryanto zijn zitje na de Grand Prix van Hongarije zou moeten afstaan aan een andere coureur, maar volgens de manager van de coureur zijn die zorgen voorlopig voorbij. “De situatie ziet er momenteel een stuk rooskleuriger uit”, vertelt Piers Hunnisett aan Autosport.com. “Er moeten nog een paar details worden geregeld, maar de kans is nu groot dat Rio het seizoen bij Manor kan afmaken.”

Haryanto zelf zegt zich niet bezig te houden met zijn sponsoring, en wil zich alleen richten op ‘het behalen van goede resultaten voor het team.’ Daarin slaagt hij vooralsnog niet erg goed: Haryanto blijft in de trainingen en kwalificaties weliswaar  redelijk in de buurt van teamgenoot Pascal Werhlein, maar in de races is de Duitser tot nu toe een stuk beter. In Oostenrijk scoorde Wehrlein zelf het eerste WK-punt van dit jaar voor Manor. Haryanto werd zestiende.