John Booth is na een krappe twee jaar vertrokken bij Toro Rosso. De Engelsman, voormalig teambaas van het Manor Formule 1-team, was als director of racing werkzaam voor het Italiaanse team.

“Mijn tijd bij Toro Rosso is op een organische manier tot een einde gekomen”, bevestigt Booth zijn vertrek ten overstaan van Autosport. De 63-jarige Brit grapt daarbij dat hij ‘er te oud uitziet’ voor de Formule 1, om te verduidelijken dat: “Je op mijn leeftijd moe wordt van al het vliegen en alle hotels.”

Booth gaat echter zeker niet werkloos thuis zitten na het neerleggen van zijn Toro Rosso-taken: samen met Graeme Lowdon runt hij het Manor LMP1-team in het World Endurance Championship. “Dat heeft nu mijn volledige aandacht”, zegt Booth, die het Manor Formule 1-team eind 2015 verliet en zich met Lowdon op het compleet separate WEC-team richtte, terwijl Manor F1-team eind 2016 failliet ging.

Toen Booth bij Toro Rosso in dienst trad, was dat om de operationele kant van zaken op orde te krijgen. Red Bulls juniorteam had in de eerste drie races van 2016 kansen laten liggen, terwijl het in Australië mis ging tussen de toenmalige Toro Rosso-teamgenoot Max Verstappen en Carlos Sainz. Het was toen onrustig in het team, wat één van de redenen was Verstappen na de Grand Prix van Rusland – Booths eerste voor Toro Rosso – van zitje te laten rijden met Daniil Kvyat.