John Booth en Graeme Lowdon, de teambazen van Manor, zouden ontslag hebben genomen. Ze runnen nog wel gewoon het team in Mexico dit weekend.

Het managementduo is naar verluidt niet tevreden met de manier van werken van teameigenaar Stephen Fitzpatrick. De Britse energietycoon redde Manor deze winter van het faillissement, maar zou daarna aanbiedingen van investeerders die geld in het team wilden steken af hebben geslagen. Tot onvrede van Booth en Lowdon. Manor krijgt voor volgend jaar aanzienlijk meer prijzengeld, omdat het voor het derde jaar op rij in de toptien van het constructeurs-WK gaat eindigen. Voor 2016 heeft het team een contract gesloten met Mercedes voor de levering van motoren en met Williams voor de levering van andere technologie zoals bijvoorbeeld de versnellingsbak.

Lowdon en Booth, die respectievelijk optraden als CEO en teambaas, waren al vanaf Manors Formule 1-debuut in 2010 bij het team betrokken. De renstal maakte zijn entree destijds als Virgin Racing, maar kwam voort uit Booths Manor Motorsport. Met die formatie boekte Booth vele successen in onder andere de Formule Renault en de Formule 3.

Booth en Lowdon vervullen in Mexico nog wel hun functies bij Manor, maar weigeren vooralsnog commentaar te geven.