Manor heeft bevestigd dat de Duitser Pascal Wehrlein in 2016 voor het team gaat racen. Dat Manor voor de Mercedes-protegé zou gaan, hing al langer in de lucht.

Woensdagochtend kwamen al berichten naar buiten dat de deal getekend was, hetgeen nu dus door Manor wordt bevestigd. “We hebben met Pascal voor een coureur gekozen wiens talent en drive aansluiten bij onze eigen ambities”, licht teameigenaar Stephen Fitzpatrick de keuze toe.

“Pascal heeft indruk gemaakt tijdens de tests die hij voor Mercedes en Force India heeft gedaan, maar natuurlijk ook in de DTM, waar hij vorig jaar op indrukwekkende wijze kampioen is geworden.” Fitzpatrick en Manor zien in Wehrlein een coureur die een mooie toekomst wacht en denken hem te kunnen helpen een goede indruk te maken tijdens zijn debuutjaar. “Want hoewel Manor een klein team is, zijn we klaar voor de uitdagingen die ons wachten.”

Wehrlein
Wehrlein zelf denkt dat Manor een goed team is om zijn Formule 1-loopbaan te beginnen. “Ik ben dan ook erg blij er nu deel van uit te maken. Ondanks dat dit pas mijn eerste seizoen zal zijn, is het mijn doel om Stephen en de rest van het team te helpen hun doelen te bereiken.”

“Het zal niet makkelijk worden, maar ik denk dat we naarmate het seizoen vordert mee kunnen gaan doen om de punten”, voorspelt Wehrlein, die verder een woord van dank uitspreekt aan zijn beschermheer Mercedes: “En dan met name aan Toto Wolff”, benadrukt hij. “Hij en Mercedes hebben mijn carrière in goede banen geleid en me deze mogelijkheid gegeven. Ik ben ze zeer dankbaar voor hun steun bij het waarmaken van mijn droom. Het is nu aan mij om deze kans te verzilveren met goede prestaties op het circuit”, weet Wehrlein.

MRT05
Wehrlein zal op 22 februari, tijdens de eerste dag van de wintertests, voor het eerst achter het stuur van een Manor kruipen. Het zal dan om de 2016-auto gaan, die door Manor de MRT05 wordt genoemd.