DTM-kampioen en Mercedes-protegé Pacal Wehrlein maakt dit seizoen zijn Formule 1-debuut bij Manor. Dat berichten de Duitse Bild-publicaties.

‘Wehrlein racet voor Manor’, kopt Bild, terwijl Sport Bild en Auto Bild het bij variaties op ‘Wehrlein maakt de stap naar de Formule 1’ houden. De aan elkaar gelieerde Duitse publicaties weten het zeker: Manor heeft na lang wikken en wegen één van haar racezitjes aan Wehrlein gegeven en de deal zal spoedig officieel worden aangekondigd.

De 21-jarige Wehrlein, de DTM-kampioen van 2015 en een beschermeling van Mercedes, vertelt op zijn beurt als soort van bevestiging alvast aan Auto Bild dat er voor hem ‘een droom in vervulling gaat’. Alle onderhandelingen zijn gedaan door Toto Wolff, de motorsportchef van Mercedes en teambaas van het Mercedes Formule 1-team, vertelt Wehrlein. “Hij helpt me enorm, waarvoor ik zeer dankbaar ben.”

Vijf kandidaten voor Manor-zitjes 2016

Will Stevens en Alexander Rossi raceten in 2015 voor Manor.

Manor is het enige team dat officieel nog geen coureurs voor 2016 heeft gepresenteerd. De kleine achterhoedeformatie gaat in 2016 echter met Mercedes-motoren rijden en heeft verder een aantal nieuwe technische kopstukken gestrikt. Dit alles om het team, dat vorige winter met hulp van de nieuwe eigenaar Stephen Fitzpatrick een doorstart maakte na een faillisement, vooruit te helpen.

Wehrlein is niet de enige coureur die met Manor in verband is en wordt gebracht. Alexander Rossi, Will Stevens en Rio Haryanto hopen ook allemaal op zitjes bij het team. Het eveneens Duitse Auto, Motor und Sport berichtte eerder deze week nog dat zij allemaal een grotere financiële bijdrage kunnen leveren dan Wehrlein, maar de Duitser kan rekenen op steun van Mercedes en dat zou Manor verdere technische hulp hebben geboden.