Manor is volgens coureurs Will Stevens en Roberto Merhi goed uit de startblokken gekomen in Bahrein. Aan de positie op de tijdenlijsten verandert dat vooralsnog echter weinig.

Stevens en Merhi waren in de eerste training achttiende en negentiende, waarbij ze alleen Jenson Button achter zich lieten omdat de McLaren-coureur geen tijd wist neer te zetten. In de tweede training was Stevens nogmaals achttiende, voor diezelfde Button – die wederom problemen had – en hekkensluiter Merhi.

“We hebben gelukkig wederom een grotendeels probleemloze dag achter de rug”, zo prijst Stevens zich tevreden. “Dat is erg belangrijk om een goede basis set-up te vinden, terwijl we ook steeds sneller worden doordat we het inmiddels aardig te pakken hebben”, vervolgt de Brit, die dat voor zijn eigen gevoel ongetwijfeld heeft onderstreept door zijn achterstand van ruim vijf seconden uit VT1 terug te brengen tot krap vier en een halve tel in VT2.

In de andere Manor-bolide was Merhi in beide trainingen ruim een seconde trager dan Stevens. Toch is ook eerstgenoemde content. “Dit was een goede dag voor me, op een voor mij nieuw circuit. We hebben geen problemen op ons pad getroffen en door ons gehele programma af te werken ondertussen steeds meer snelheid gevonden. Het was al met al dus een goede dag voor het hele team.”