*

Manor moet kwalificatie en race laten schieten

Daan de Geus

Daan de Geus

14 maart 2015 08:51

Manor moet kwalificatie en race laten schieten
Racepictures

Het team van Manor is er niet in geslaagd haar auto’s aan de praat te krijgen en Will Stevens en Roberto Merhi in de kwalificatie de baan op te sturen, waardoor deelname aan de race er niet in zit.

Manor werd op de vrijdag in Melbourne al geplaagd door technische problemen, waarbij onder meer het installeren en aan de praat krijgen van de software voor de bolide en Ferrari-krachtbronnen een groot obstakel bleek. Hoewel de kleine Britse renstal alle zeilen heeft bijgezet om de problemen op te lossen voor het begin van de kwalificatie, mocht de tomeloze inzet niet baten: coureurs Will Stevens en Roberto Merhi konden wederom de baan niet op.

Manor heeft zodoende nog altijd geen meter gereden in 2015 – behalve toen de auto’s op mankracht door de pits werden geduwd voor de keuringen van de FIA en het oefenen van pitsstops – en zal dus ook niet meedoen aan de race, waardoor het veld zondag uit slechts achttien deelnemers zal bestaan.

Het team moet nu dus noodgedwongen eerder dan gepland inpakken, maar gaat wel proberen om er over twee weken in Maleisië weer bij te zijn, met auto’s die dan hopelijk wel werken. Manor heeft overigens de hele tijd goede hoop gehouden dat het al in Australië zou lukken om Stevens en Merhi in actie te laten komen, maar uiteindelijk kwam de formatie die afgelopen winter uit de as is herrezen simpelweg tijd te kort.

Gerelateerd