Waar de rest van de teams na de race in Barcelona nog blijven plakken voor een tweedaagse test, daar keert Manor zondagavond al huiswaarts. Het team slaat de testdagen liever over.

“Voor ons valt er niets te halen tijdens de test”, zo legt Manors sporting director Graeme Lowdon de beslissing om er dinsdag en woensdag niet meer bij te zijn uit ten overstaan van Autosport. “We hebben namelijk niks nieuws te testen en kennen onze auto ook al door-en-door.”

“Onze auto is immers in grote lijnen gewoon de 2014-bolide met enkele aanpassingen. We weten precies waartoe de auto in staat is en halen er steevast het maximale uit. Het is niet zo dat er nog nieuwe dingen te vinden zijn waarmee we ineens tijd winnen. Wij kunnen onze middelen dus beter voor andere dingen gebruiken dan deze test.”

Volgens Autosport heeft er wel een verder niet bij naam genoemde GP2-coureur bij Manor aangeklopt met het voorstel om in ruil voor een aanzienlijke financiële donatie te mogen rijden tijdens de test. Lowdon bevestigt dat er ‘meerdere van dat soort voorstellen waren’, maar het niet interessant was daarop in te gaan. “Het geld is natuurlijk welkom, maar het is ook duur om deze auto’s überhaupt te laten rijden.”

“Daarnaast is het ook niet het juiste moment voor ons”,  verklaart Lowdon, wiens team volgens de Engelsman ‘een nauwkeurig uitgestippeld plan volgt’ wat betreft haar werkzaamheden dit jaar, waarbij de daadwerkelijke 2015-Manor na de zomerstop af moet zijn en debuteren.