Ferrari was de verrassing van de tests in Jerez: de Scuderia sloot drie van de vier testdagen bovenaan de tijdenlijst af. Toch tempert Ferrari-baas Sergio Marchionne de verwachtingen nog even.

“We zullen het zien wanneer het kampioenschap in Australië van start gaat. Ik verwacht geen wonderen”, aldus een opnieuw realistische Marchionne. “Het is wel belangrijk dat we nu vooruitgang zien”, voegt de Italiaan daar direct aan toe. “Ik heb heel veel vertrouwen in het werk dat de jongens verricht hebben. Daar kunnen we trots op zijn.”

Wie de resultaten van de vier testdagen in Jerez erbij pakt, zal vlug geneigd zijn de kansen van Ferrari heel wat optimistischer in te schatten. Sebastian Vettel pakte op allebei de dagen dat hij de nieuwe SF15-T bestuurde de snelste tijd, Kimi Räikkönen deed dat één keer. De andere keer werd Räikkönen tweede, en ging P1 naar Felipe Nasr in een Sauber – eveneens aangedreven door een Ferrari-motor.

Het is lang geleden dat we Ferrari in die regionen van de rangschikking aantroffen, maar Marchionne houdt vol dat het nog alle kanten op kan: “Ik ben blij met de prestaties tot nu toe, maar snel zijn over één rondje is één ding; snel zijn over een hele race een ander. Bij de tests in Barcelona, die vanaf 19 februari beginnen, verwacht ik echt te kunnen zien waar we toe in staat zijn.”