Mark Webber is klaar voor de start van het nieuwe seizoen. In zijn thuisland begint Webber aan alweer zijn elfde seizoen in de Formule 1.

 

In al die jaren is Webber nooit hoger geëindigd dan een vijfde plaats. Die plek, die hij onder andere in 2002 behaalde tijdens zijn debuut voor Minardi, hoopt hij dit weekend te gaan verbeteren. “We hebben een goede winter gedraaid, het team heeft hard gewerkt. Nu gaan we zien waartoe dat leidt.”

 

Met de Grand Prix van Australië en die van Maleisië een week later, verwacht Webber snel een beeld te krijgen van de verhoudingen: “Ook de andere teams hebben natuurlijk niet stilgezeten. Ferrari, McLaren, Mercedes en Lotus kunnen allemaal sterk voor de dag komen. Het wordt een zware, maar interessante strijd.”

 

“Ik denk dat iedereen nog wat roest van zich af moet schudden”, vervolgt de Australiër. “Het is voor ons allemaal een tijdje geleden dat we in competitie waren. Je kan natuurlijk blijven speculeren over hoe en wat, maar het wordt tijd om de helm op te zetten en gewoon te beginnen.”

 

Foto: Mark Webber voor Minardi in 2002