Sergio Pérez is ‘de perfecte teamgenoot’ voor Max Verstappen, stelt Red Bull-adviseur Helmut Marko. Niet alleen omdat de Mexicaan in staat is om te winnen, maar vooral omdat hij ‘niet probeert het gevecht aan te gaan’.

Verstappen heeft de afgelopen jaren meerdere teamgenoten gehad, maar heeft voor het eerst sinds Daniel Ricciardo meer stabiliteit nu Sergio Pérez tot en met 2024 bij Red Bull blijft. In 2019 had Verstappen voor een halfjaar Pierre Gasly naast zich, waarna Alexander Albon anderhalf jaar de kans kreeg om zich te bewijzen. Beide Red Bull-talenten vielen tegen en dus week Red Bull af van de vertrouwde wegen en kwam bij Pérez terecht.

Lees ook: Lambiase over ‘De Schreeuw’ in Abu Dhabi: ‘Alles kwam eruit, de eerste van Verstappen en mij’

De Mexicaanse coureur had vorig jaar nog wat moeite om zich aan de Red Bull aan te passen, maar zit dit seizoen een stuk lekkerder in zijn vel en in de auto. Pérez behaalde zijn allereerste poleposition en won de prestigieuze Grand Prix van Monaco. Hij staat nu tweede in het kampioenschap, achter teamgenoot Verstappen. Dat betekent ook meteen dat Red Bull aan de leiding gaat bij de constructeurs.

Lees ook: Verstappen verwacht ‘goed weekend’ in Oostenrijk: ‘Veel goede herinneringen’

Het loopt dus goed bij Red Bull, mede door de goede samenwerking tussen Verstappen en Pérez. Volgens Red Bull-adviseur Helmut Marko is Pérez dan ook de perfecte teamgenoot. “Max is in elke auto snel”, zegt Marko in een interview voor Red Bulletin. “Dat is waarom Pérez de perfecte teamgenoot is. Checo probeert niet het gevecht aan te gaan maar doet alles wat hij kan. Dat kan leiden tot een zege, zoals in Bakoe vorig seizoen. Deze twee werken erg goed samen”, merkt de Oostenrijker.