Na de ietwat teleurstellende Grand Prix van Groot-Brittannië verwacht kampioenschapsleider Max Verstappen dat het op de Oostenrijkse Red Bull Ring een ‘goed weekend’ zal worden.

Verstappen was sterk op Silverstone en mengde zich in het gevecht om de zege, totdat hij al vroeg in de race schade aan de vloer opliep. Zijn pace ging daardoor hard achteruit: hij verloor soms wel twee seconden per ronde ten opzichte van Charles Leclerc, Carlos Sainz en Lewis Hamilton.

Ondanks de schade kwam Verstappen als zevende over de streep, nipt voor Mick Schumacher na een bloedstollend duel in de slotfase. Verstappen gaat nog altijd aan de leiding en heeft een goede race in het verschiet, aangezien de Nederlander al vier keer zegevierde op de Red Bull Ring, thuiscircuit van zijn team.

Lees ook: Verstappen toont speciale helm voor Oostenrijkse Grand Prix

“Ik heb veel goede herinneringen aan de races in Oostenrijk, dus ik ben blij om weer terug te zijn”, blikt Verstappen vooruit. “Het is een heel interessant circuit met maar weinig bochten. Het is leuk om er te rijden en de sfeer is altijd geweldig”, doelt hij op de altijd oranjegekleurde tribunes op de Red Bull Ring. “Ik vind het fantastisch om de fans op de tribunes te zien en ik denk dat de mensen in het algemeen gewoon echt genieten van het weekend daar.”

De ‘zware race’ op Silverstone laat Verstappen in ieder geval achter zich. “We kijken vooruit. Hopelijk kunnen we een succesvol weekend hebben en zoveel mogelijk punten behalen op ons thuiscircuit. Ik verwacht dat het voor ons als team een goed weekend gaat worden”, aldus de regerend wereldkampioen.

Foto: Red Bull Content Pool