*

Marko: ‘Red Bull-coureurs gaan nergens anders heen’

Daan de Geus

Daan de Geus

16 juni 2017 09:48

Marko: ‘Red Bull-coureurs gaan nergens anders heen’
Sutton Images

Max Verstappen, Daniel Ricciardo en Carlos Sainz gaan nergens anders heen zolang Red Bull ze niet laat gaan. Dat benadrukt Helmut Marko nog maar eens.

Nu het silly season nadert en Red Bull als team aan een wat teleurstellend seizoen bezig is – of zoals Verstappen het noemt: ruk – is het geen verrassing dat ook over de toekomst van Verstappen en Ricciardo gespeculeerd wordt.

De geruchtenmolen draait rond, maar Red Bull-topman Marko maakt in Sport Bild duidelijk dat Verstappen en Ricciardo zonder Red Bulls toestemming niet op de transfercarousel zullen stappen.

“Verstappen en Ricciardo hebben vaste contracten met ons”, vertelt hij de Duitse publicatie. “Ricciardo ligt tot en met 2018 vast, Verstappen door enkele clausules nog wezenlijk langer dan dat”, zegt Marko over de Nederlander.

Verstappen en Marko.

Over mogelijke clausules in het contract van Verstappen wordt al langer gespeculeerd, waarbij Marko nu lijkt aan te geven dat het enkel om opties gaat die Verstappen langer bij Red Bull kunnen houden.

Van een prestatieclausule die een vroege exit eventueel mogelijk maakt, is namelijk geen sprake, zo zei de Oostenrijkse Red Bull-topman eerder al.

Marko is ook absoluut niet van plan Verstappen of Ricciardo te laten gaan: “En dat geldt ook voor Sainz”, zegt hij over de Toro Rosso-coureur van wie bekend is dat Red Bull langlopende opties voor de toekomst op hem heeft.

“Alleen wij kunnen deze contracten opzeggen, de coureurs kunnen dat niet”, zo maakt hij duidelijk. Marko wimpelde eerder ook de suggestie dat Verstappen naar Ferrari zou gaan al af.