“Helemaal ruk.” Heel anders kan Max Verstappen het niet zeggen, en dan censureert hij zichzelf waarschijnlijk ook al. De Nederlander viel in Canada uit terwijl hij tweede lag.

“Helemaal ruk, echt. Opeens viel alle power weg”, vertelt Verstappen aan Ziggo Sport. “Alles was uit, ook het dashboard, dus ik kon ook niet met het team communiceren. Niks werkte.”

“Echt enorm balen dit, als je tweede ligt en weet dat je auto daar eigenlijk niet goed genoeg voor is”, verzucht Verstappen, die op die tweede plek kwam na een mega start. “Die was super, volgens mij de beste die ze ooit bij Red Bull hebben gezien.”

Verstappen was er daarbij vrij zeker van dat hij goede kans had P2 vast te houden: “Want inhalen bleek zo moeilijk vandaag en ik liep ook nog eens weg bij Valtteri Bottas achter me. Ik weet niet of hij misschien toch nog terug had kunnen komen, maar ik had tweede kunnen worden of als het iets minder goed had uitgepakt alsnog derde”, baalt Verstappen na.

Dat de Nederlander het echt even gehad heeft, blijkt wel uit zijn opmerking dat het ‘heel het seizoen al ruk is met alles’. Hij weet dus ook niet of Bakoe beterschap biedt, over twee weken. “We gaan het zien.”

Een afwijkende strategie pakte goed uit voor Ricciardo.

Ricciardo
Teamgenoot Daniel Ricciardo was ondertussen letterlijk de lachende derde, want door de uitvalbeurt van Verstappen schoof hij op naar de derde plek. Reden genoeg voor een big smile op het podium, al was de race minder leuk, zegt hij: “Eigenlijk alleen toen ik op het laatst onder de vlag door reed.”

“Ik kon me vandaag geen fouten veroorloven”, zegt de coureur die behalve van Verstappens uitvalbeurt ook profiteerde van een slechte race van de Ferrari’s en een afwijkende strategie, waarbij hij vijftig rondjes op een setje softs moet doen, met een clubje coureurs op snellere supersofts en ultrasofts achter zich. “Ik moest me echt enorm blijven concentreren, maar het is top op het podium te staan.”