*

Marko: ‘Verstappen had kunnen winnen’

Daan de Geus

Daan de Geus

15 april 2018 11:07

Marko: ‘Verstappen had kunnen winnen’
Sutton Images

Max Verstappen heeft zijn kans op de zege in de Grand Prix van China zelf verspeeld. Dat meent Red Bull-topman Helmut Marko.

Bij het Spaanse Movistar was na de race te zien hoe Marko Verstappen stond toe te spreken. Wat er tussen de twee is gezegd, viel niet op te maken, maar ten overstaan van datzelfde Movistar zegt Marko dat hij Verstappen heeft verteld ‘het niet te overdrijven’.

“Hij heeft een fout gemaakt, hij moet meer controle uitoefenen”, vervolgt de Oostenrijker, die doelt op Verstappens aanvaring met Ferrari-coureur Sebastian Vettel in ronde 43 van de race. Vettel liet een gaatje vallen waar Verstappen in dook. De ruimte was er echter niet en ze raakten elkaar, spinden en verloren tijd en plekken. Verstappen kreeg er ook nog tien tellen straf voor.

“Max heeft het overdreven met die inhaalactie. Het was zijn fout”, meent Marko, die echter ook benadrukt dat ‘Verstappens tijd nog wel komt’. “Hij weet namelijk ook wel wat hij hier verloren heeft. De zege had voor hem kunnen zijn, maar hij heeft het vergooid. Hij is echter nog heel jong, dan kunnen dit soort dingen gebeuren.”

Verstappen zelf toonde zich na de race ook schuldbewust en erkende dat hij ‘te snel weer naar voren wilde’. “Ik heb het zelf verprutst.”

Gerelateerd