De Britse tabloid The Daily Mail meldt dat Martin Whitmarsh een van de kanshebbers is om Eric Boullier te vervangen als teambaas van Lotus.

Boullier liep afgelopen vrijdag de deur uit om plaats te maken voor Gerard Lopez, die ook mede-eigenaar van het team is. Als verklaring voor het vertrek van Boullier gaf Lotus aan dat Genii Capital, het bedrijf dat een groot aandeel in het Franse team heeft en waar Gerard Lopez toebehoort, zich actiever met het team wil bemoeien.

Maar volgens The Daily Mail gaat Lopez deze rol toch niet op zich nemen en heeft een Lotus-insider aangegeven in gesprek te zijn met Whitmarsh: “Hij is niet de enige persoon die we hebben benaderd. We hebben met drie kandidaten gesproken. Gezien zijn ervaring bij McLaren zou Whitmarsh de meeste aantrekkelijke optie voor ons zijn.”

Daarmee lijkt de cirkel rond. Sinds zijn vertrek bij Lotus wordt Boullier namelijk genoemd als de nieuwe teambaas van McLaren. Onlangs nam Ron Dennis daar opnieuw de leiding in handen. Dennis werd benoemd tot ceo van het team, een functie die daarvoor door Whitmarsh werd vervuld. Over de toekomst van Whitmarsh gaf Dennis niets prijs, maar hij gaf wel aan de organisatie van McLaren te gaan doorlichten en waar nodig veranderingen door te voeren zodat “we zowel op als naast de baan beter gaan presteren”.