Nadat het rivaal Caterham gisteren al versloeg in de kwalificatie, wist Marussia ook in de race het achterhoededuel te winnen met Jules Bianchi en Max Chilton op P18 en P19.

Chilton, gisteren nog de grote man bij Marussia, bleef de Caterham van Marcus Ericsson daarbij 21 seconden voor, terwijl Bianchi – door in tegenstelling tot Chilton niet voor twee, maar voor drie stops te gaan – zelfs nog ruim voor Chilton finishte.

“Dit was een goede race voor me”, blikt Bianchi dan ook terug. “Ik heb mijn teamgenoot bij de start ingehaald, wat ook mijn doel was, terwijl we verder allebei de doelstelling van het team hebben gerealiseerd door de Caterhams te verslaan.”

Een ander doel van Marussia was om de strijd aan te binden met Sauber, hetgeen volgens Bianchi enigszins lukte: “We wisten ze qua pace aardig te volgen, maar het was nog niet genoeg om daadwerkelijk met ze om posities te vechten.”

“Daar komt het echter nog wel van”, stelt de Fransman vol vertrouwen. “Ik weet zeker dat een race zoals die van Monaco, over twee weken, ons een betere kans zal bieden om met de Saubers te knokken. We moeten in de tussentijd natuurlijk wel hard blijven werken, maar voor nu ben ik blij voor het team dat al het werk van de laatste tijd zich heeft uitbetaald.”

Chilton
Teamgenoot Chilton deelt ook een pluim uit aan Marussia’s manschappen. “We hebben overduidelijk een stap gezet. We hebben de Saubers inmiddels in het vizier en de Caterhams in de tang, dus ik moet de jongens een compliment maken voor hun goede werk.” Chilton deed zijn eigen werk ook prima door zijn 24e race op rij uit te rijden. “Dat is voor mij persoonlijk uiteraard mooi”, erkent hij.