Marussia is er in de kwalificatie voor de race in Singapore niet in geslaagd voor rivaal Caterham te eindigen. “Een lichte teleurstelling”, zo vat teambaas John Booth het resultaat samen.

“Na drie relatief goed verlopen vrije trainingen, is het resultaat dat we aan deze kwalificatie hebben overgehouden een lichte teleurstelling”, zegt teambaas Booth.

“Nadat we in VT3 vlak achter de Caterhams zaten, hadden we gehoopt in de kwalificatie de strijd met ze te kunnen aanbinden. Tijdens de eerste runs was dat ook nog het geval, maar tijdens hun tweede runs hadden onze coureurs moeite met de balans van hun bolides en konden ze in tegenstelling tot de rest geen vooruitgang boeken”, zo legt Booth duidelijk uit wat er mis ging.

Overstuur
Coureur Jules Bianchi, de snelste van de Marussia-coureurs, maar alsnog een halve tel langzamer dan Giedo van der Garde in zijn Caterham, bevestigt de analyse van zijn teambaas. “Ik had om één of andere reden last van overstuur tijdens mijn tweede run, nadat de eerste run juist wel sterk was.”

“Dat was een onaangename verrassing, maar ondanks dat ben ik toch niet al te ontevreden. Dit is immers een nieuw circuit voor me dat ik nog niet helemaal in de vingers heb. Als alles morgen op zijn plaats valt voor ons, denk ik dat we een goede race kunnen rijden.”

Op precies een tiende van Bianchi sloot teamgenoot Max Chilton de kwalificatie als laatste af. Ook hij had tijdens zijn tweede run ineens balansproblemen. “Erg vreemd, zeker omdat ik juist had gehoopt dat ik tijdens mijn tweede run nog een sprongetje had kunnen maken.”

Hoewel Marussia Caterham in de kwalificatie geen partij kon bieden, denkt Chilton dat dit morgen wel mogelijk is. “Over het algemeen zitten we ze op dit circuit dichter op de huid dan elders, dus ik verwacht dat we morgen met z’n vieren kunnen duelleren.”