Jules Bianchi en Max Chilton zijn te spreken over hun eerste meters met de Marussia MR03 op de omloop van Albert Park. De eerste slag in het gevecht om de achterhoede is in ieder geval voor Marussia.

Waar Caterham eigenlijk alleen maar de binnenkant van de pitbox zag, reden beide Marussia-coureurs 29 ronden in de tweede vrije training. Dat was met name voor Jules Bianchi een aangename verrassing.

“We verwachtten echt een moeilijke vrijdag”, licht Bianchi toe. “Toegegeven, de ochtendsessie ging niet bepaald van een leien dakje, maar in de middag konden we ons al voorzichtig een beetje voorbereiden op de race van zondag en dan met name op het gebied van betrouwbaarheid. We houden bovendien een goed gevoel over aan onze run waarin we met lege tanks reden. We moeten nog veel leren, maar de eerste tekenen zijn niet verkeerd.”

Max Chilton
Max Chilton heeft, net als veel van zijn collega’s, het gevoel dat hij twee totaal verschillende sessies heeft afgewerkt. Eentje om de problemen in te verhelpen en eentje om er eens goed voor te gaan zitten. “De tweede training was weliswaar ook niet geheel probleemvrij, maar we waren wel in staat om een bepaald ritme te vinden”, licht de Brit zelf toe.

“We hebben flink wat ronden kunnen rijden en hoewel we nog maar net begonnen zijn, is dat erg hoopvol. Er valt hier in Australië, maar ook in de komende races nog veel uit de auto te halen, maar op dit moment voel ik me heel comfortabel in de MR03.”