Voor zowel Jules Bianchi als Max Chilton als het hele Marussia-team waren de eerste meters op de Red Bull Ring nieuw. Toch spreken ze na afloop allemaal van een geslaagde eerste dag.

“Ik denk dat het een erg veelbelovende dag was voor ons team”, vertelt Max Chilton nadat hij uit zijn MR03 is gestapt. “We komen hier weliswaar voor het eerst, maar ik denk dat we waardevolle informatie hebben vergaard. Dat komt voornamelijk doordat we probleemloos in de rondte hebben kunnen rijden. Gedurende onze lange runs konden bovendien een gelijkmatig tempo blijven rijden. Erg positief allemaal dus.”

Jules Bianchi heeft veel woorden van gelijke strekking klaar voor de internationale pers, met de toevoeging dat hij kleine problemen met de boordradio te verwerken kreeg. “Dat heeft me wat langer in de garage gehouden, maar dat bleek uiteindelijk niets wat de jongens niet op konden lossen. De eerste tekenen zijn goed en we richten onze pijlen andermaal op de Saubers. Ik kijk uit naar de rest van het weekend.”